5 przekąsek na odchudzanie to zestaw posiłków, które pomogą ci w spaleniu tłuszczu. Posiłki te pomogą twojemu ciału pracować z maksymalną wydajnością. Wszystkie przekąski są smakowite i dostarczają małe ilości kalorii.
Amerykańscy naukowcy z USDA przeprowadzili badania na podstawie, których wybrano posiłki, które są najlepsze dla osób odchudzających się.
Zdaniem Susan Bowerman amerykańskiej ekspert od odchudzania taki posiłek powinien mieć mniej niż 200 kcal i zawierać 10 g białka i 5 g błonnika. Według Susan takie proporcje są najlepsze. Przeczytaj inny wpis: Dania poniżej 300 kalorii
Tylko takie proporcje dostarczą organizmowi odpowiedniej energii i przyspieszają metabolizm. Każdy z posiłków to odpowiednia dawka białka i błonnika. Oba te składniki biorą udział w spalaniu tkanki tłuszczowej. 5 przekąsek na odchudzanie to posiłki składające się z białka i błonnika. Białko szybciej spala tłuszcz. Natomiast błonnik poprawia trawienie posiłków.
5 przekąsek na odchudzanie.
szklanka nisko tłuszczowego mleka i 1 jabłko.
Mleko zawiera wapń. Natomiast jabłko zawiera błonnik. O właściwościach błonnika możesz przeczytać we wpisie: Błonnik na odchudzanie
awokado z 2 łyżeczkami twarogu 1%, usuń pestki z awokado i wypełnij przestrzeń serkiem.
białko 9 g, błonnik 7 g i zero brudnych naczyń !
Gruszka z serem ricotta i łyżeczką cynamonu.
- ser jest źródłem białka, a gruszki błonnika.
8 g białka, 5 g błonnika i tylko 170 kcal !
Filiżanka soi gotowanej.
Soja bogata jest w białko. Bez problemu można zastąpić mięso soją. W przypadku soi ważne jest, aby pochodziła z ekologicznej uprawy. Wiele dostępnych odmian soi. To soja genetycznie modyfikowana.
17 g białka, 8 g błonnika i 190 kcal.
Szparagi i jajko na twardo.
Co prawda sezon na szparagi jest krótki. Jednak w czasie sezonu warto jest jeść szparagi. Zawierają bardzo mało kalorii.
Szparagi gotowane lub surowe plus jajko na twardo.
11 g białka, 5 g błonnika.
To tylko 5 przekąsek na odchudzanie. Z pewnością jest ich więcej.