Marchew na odchudzanie

Marchew na odchudzanie.

Marchewki.

Marchew na odchudzanie to pyszny owoc na schudnięcie. Co takiego, owoc ? Tak marchew przynajmniej w Unii Europejskiej jest owocem. A wszystko to za sprawą Portugalii, gdzie z marchwi wyrabia się dżem. Dlatego dyrektywy Europejskie sklasyfikowały to warzywo jako owoc. Mimo wszystko dla nas marchewka pozostanie warzywem. Jest świetna na odchudzanie bo zawiera małe ilości kalorii.

Dodatkowo dostarcza organizmowi wiele cennych witamin. I właściwości odżywczych. Warzywo to rośnie naturalnie na trzech kontynentach. W Afryce, Europie i Azji. Istnieje wiele odmian tego warzywa. Co ciekawe wiemy, że marchewka ma kolor pomarańczowy. Albo marchewkowy.

Jednak jak się okazuję istnieją również inne odmiany marchwi o kolorze fioletowy, żółtym a nawet białym. Wyobrażasz sobie białą marchewkę ? .Powszechnie uznawana jest za pospolite warzywo. Mimo to owoce z rośliny można zbierać dopiero po dwóch latach. Marchew na odchudzanie można podawać na wiele sposobów. Można ją jeść w surówkach, surową. Istnieje również dżem z marchwi. Mało tego jest nawet olej marchewkowy. Ale nie jest jadalny. A używany jest w przemyśle kosmetycznym.

Ważne !

W czasie diety jemy tylko marchew surową. Ponieważ gotowana marchew nie jest dobra na odchudzanie. Ponieważ zawiera wysoki indeks glikemiczny. Surowa marchew na odchudzanie posiada niski indeks glikemiczny.

Przepis na marchew na odchudzanie z jabłkiem.

•  Składniki. 1 marchewka. Jedno jabłko. Jogurt naturalny 0 % tłuszczu. Dla smaku chrzan, pieprz. Możesz również dodać rzodkiewki.

Przygotowanie. Opłucz marchew i jabłko. Obierz ze skórki. I pokrój na drobne kawałki. Rzodkiewki pokrój w plasterki.Następnie przygotuj miskę. Dodaj do niej wszystko i polej jogurtem.

Dlaczego marchew na odchudzanie ?

Zawiera spore ilości pektyny. Czyli substancji która zapobiega wchłanianiu się tłuszczu do organizmu. Przyspiesza metabolizm. Poza tym posiada wiele cennych dla organizmu witamin. Takich jak choćby witamina B, C czy K. Jednak najbardziej znanym składnikiem marchewki jest karoten. Który posiada właściwości ochronne. Karoten do swojej diety powinny włączyć szczególnie osoby które pracują przed komputerem. Ponieważ dobrze  wpływa na oczy. A także poprawia koloryt skóry. Warzywo to nie tylko odchudza ale również obniża poziom złego cholesterolu we krwi. Marchew na odchudzanie jest dobra, ponieważ zawiera mało kalorii. W 100 gramach tego warzywa znajduję się tylko 35 kalorii. Dodatkowo marchew na odchudzanie jest tanim warzywem. Więc odchudzanie z marchewką nie jest drogie. Najlepiej jest jeść marchew na odchudzanie jako posiłek lub między posiłkami. Surowa marchewka zjedzona od razu zapełnia żołądek. Dlatego dobrze jeść ją w czasie odchudzania.

Oprócz tego jest nieocenionym źródłem soli mineralnych. Które odpowiedzialne są za właściwe funkcjonowanie organizmu. Którego funkcjonowanie może być z kolei zaburzone w trakcie trwania diety odchudzającej.

Najlepiej jest jeść marchew na odchudzanie z upraw ekologicznych. Z tego względu, że korzenie tego warzywa łatwo gromadzą toksyny ze środowiska. Dlatego ważne jest, żeby marchew rosła w naturalnym środowisku.

Co ciekawe marchew w 90 % składa się z wody. Warzywo to zawiera wiele cennych dla organizmu soli mineralnych. Które organizm tracimy jeśli się odchudzamy.

I dobra informacji dla wszystkich którym włosy wypadają. Marchewka zawiuera składnik dzięki któremu włosy rosną. Ten składnik nazywa się inozytol. Więc nie trzeba kupować drogich szamponów i odżywekl do włosów. Wystarczy jeść marchewkę każdego dnia.

Picie soku z marchwi chroni organizm przed wystąpieniem infekcji.

 

Facebook