Dieta warzywno owocowa

 

Dieta warzywno owocowa.

Kapusta.

 

Dieta warzywno owocowa z reguły trwa od 2 do 4 tygodni.  Dieta warzywno owocowa  pozwala schudnąć od 3 do 6 kg w 14 dni. Jest zdrowa i smaczna i bazuje na naszych tradycyjnych warzywach. W dodatku nie kosztuje zbyt wiele.

Dieta warzywno owocowa pozwala jeść dowolną ilość warzyw i owoców. Oprócz tego można pić soki warzywno owocowe.

Żeby uniknąć efektu jo-jo po zakończeniu diety należy jeść produkty pełnowartościowe: wszystkie warzywa i owoce, orzechy, rośliny straczkowe, drób, ryby. Przy czym na zakończenie diety warto jest pozostawić sobie 1-2 dni na diete warzywno-owocową, a z czasem całkowicie zrezygnować z diety czyli stopniowo.

Dieta warzywno owocowa jak przygotować posiłki ?

  1. Warzyw gotowane, duszone.
  2. Soki z warzyw i owoców.
  3. Wywarów warzyw, owoców suszonych lub surowych.
  4.  Surówki warzywne, surowe zupy warzywne.
  5.  Owoce.
  6.  Warzywa kiszone.

Dieta warzywno owocowa czego nie jeść:

•  ziemniaki, tłuszcze, chleb, kasze, tłuste mięso.

Dieta warzywno owocowa produkty zalecane:

Korzeniowe: marchew, rzodkiewka, pietruszka, seler, rzepa, chrzan, burak.

Liściaste: zioła, sałata, jarmuż, koper, seler naciowy, zielona pietruszka, rzeżucha.

Cebulowe: cebula, czosnek.

Kapustne: kapusta biała, czerwona, włoska, pekińska, kalafior, kalarepka.

Dyniowate: ogórki, dynia, cukinia, kabaczek.

Owoce: jabłka, grejpfruty, cytryny.

Dieta warzywno owocowa główne składniki:

Warzywa o niskiej zawartości skrobi: buraki, kalafior, dynia, kapusta kiszona, surowa, papryka, cebula, pomidory, seler, sałata, marchew.

Owoce o niskiej zawartości cukru: cytryny, jabłka, owoce jagodowe, grejpfruty.

Oraz soki, surówki domowej roboty, warzywa duszone, zupy.

Dieta warzywno owocowa jakich warzyw i owoców nie jeść ?

Owoce – słodkie: gruszki, banany, śliwki.

roślin strączkowych – ziemniaki, bogate w tłuszcze i białko.

Oprócz tego w trakcie trwania diety warzywno owocowej nie wolno jeść zbóż bogatych w białko i skrobie, olejów alkoholu, kawy i mocnej herbaty oraz orzechów i i innych „tłustych” ziaren.

Plusy dieta warzywno owocowa.

•  Obniża poziom cholesterolu.

•  Dostarcza mało kalorii co jest ważne w czasie odchudzania.

•  Bazuję na produktach pochodzenia roślinnego o małej zawartości skrobi.

•  Dostarcza wielu cennych składników odżywczych: błonnik , witaminy, mikroelementy itp.

Niektórzy stosują uproszczony sposób czyli:

Śniadanie – surowizna.

Obiad – gotowane.

Kolacja – płyny.

Jak to się przekłada się na jadłospis ?

Dieta warzywno owocowa jadłospis uproszczony.

Śniadanie – pomidor z cebulą i ogórkiem.

II śniadanie – jabłko.

Obiad – gotowany kalafior.

Kolacja – sok marchewkowo-buraczkowy.

Dieta warzywno owocowa nie tylko pomaga na odchudzanie, ale ma także własciwości zdrowotne.

  • Oczyszcza organizm z toksyn.
  • Zwiększa odporność na przeziębienia.
  • Odtłuszcza wątrobe.
  • Jest skuteczna dla osób, które mają problem z cholesterolem, nadciśnieniem, nadwagą.
  • Pomaga na wzdęcia, zaparcia, anemie, problemy ze snem.
  • Jest dobra na choroby zwyrodnieniowe.

Dieta warzywno owocowa przeciwwskazania.

Depresja, nadczynność tarczycy, problemy z krążeniem, wątrobą. Kobiety w ciąży i karmiące, dzieci.

Dieta warzywno owocowa opinie.

„…Witajcie, Patrzę na dyskusję i powiem Wam jedno byłam na tej diecie już 2 razy po 6 tygodni. Kryzys miałam 2-4 dzień, potem praktycznie coraz więcej energii. Po pierwszym razie schudłam z 10 kg, trochę potem przytyłam z 3 kg, ale zostało, odrzuciło mnie też od mięsa i chemicznej żywności. Mocno ten pierwszy raPO drugim razie schudłam z 7 kg i tak zostało. Dieta ma wady czuję smak potraw i teraz od napompowanego chleba czy słodyczy mnie odrzuca. Organizm jest przeczyszczony i lepiej go znam…”

brygidabb

 

„…Ja też byłam na tej diecie, dwa tygodnie. Przeprowadziłam ją w sierpniu, gdy jest duży wybór warzyw i owoców. Czułam się rewelacyjnie. To dieta lecznicza…”

Agoola

 

Efekty dieta warzywno owocowa.

Poza schudnięcie dieta warzywno owocowa ma ogromne właściwości lecznicze.

Oto kilka z nich.

85 letni mężczyzna pozbył się trwających latami głębokich owrzodzeń.

50 kilogramów tyle schudła mężczyzna na diecie warzywno owocowej. Jego początkowa waga wynosiła 150 kilogramów przy wzroście 178 cm. Poza wagą mężczyzna wyleczył arytmie serca dzięki temu, że schudł.

56 letnia kobieta dzięki diecie warzywno owocowej schudła 25 kilogramów dzięki czemu unikneła przeszczepu sztucznego stawu kolanowego. Warto dodać, że te 25 kilogramów schudła w rok.

55 letnia kobieta po niemal 27 latach zapalenia stawów odstawiła leki i kule, ból i obrzęki ustąpiły.

30 letnia kobieta dzięki kuracji odchudzającej schudła 120 kg tak sto dwadzieścia kilogramów. Tyle schudła w 2 lata. Początkowo ważyła 270 kilogramów.

Tak jak pisałem we wstępie o mnie odchudzanie to nie tylko kwestia wyglądu, ale także zdrowia na lata ! Jak widać dieta warzywno owocowa pomogła już wielu osobom.

Facebook