Zupa jarzynowa light

Zupa jarzynowa light.

Zupa.

Zupa jarzynowa light według przepisu. Czyli nasza tradycyjna zupa. Kto z nas wyobraża sobie nie zjeść od czasu do czasu zupy jarzynowej. Często wiele Pań piszę do mnie. Że nie mogą się odchudzać. Bo mają mężów i dzieci. I musiałyby gotować. Osobno dla rodziny. I osobne dla siebie dietetyczne posiłki. Dlatego dzisiaj na blogu przedstawiam wpis. W którym podaje przepis na dietetyczną zupę jarzynową. W wersji light. Można ją jeść w czasie odchudzania. Ma mniej kalorii. Jest to dietetyczny przepis. Ale można ją również gotować każdego dnia. I podawać pozostałym domownikom. Ma pyszny tradycyjny smak. A do tego w czasie jej gotowania. W kuchni unosi piękny zapach swojskiej zupy. Z naszych rodzimych jarzyn.

1 porcja 400 g to 190 kcal. Czas przygotowania około godziny. Jest to przepis dla rodziny 4 osobowej.

Składniki zupa jarzynowa light.

•  Ziemniaki 300 g.

•  Pieprz czarny 1 płaska łyżeczka.

•  Brokuły 0,5 kg. Zobacz wpis: Brokuły na odchudzanie .Groszek zielony mrożony 200 g. Mięso z ud kurczaka bez skóry 250 g.Kalafior 0,5 kg.Marchew 3 średnie.Jogurt naturalny 100 ml. W czasie odchudzania najlepiej jest użyć 0 % tłuszczu. Pietruszka, korzeń 1 sztuka.Sól 5 g.Koperek 10 g. Vegeta 2 szczypty. Może być inna sypka przyprawa. Na przykład kucharek.

Przygotowanie zupa jarzynowa light.

Umyte udka z kurczaka wrzuć do 1,5 litra wody z przyprawami. Gotuj przez około 7 minut, aż mięso zmięknie. Pokrój marchew w plasterki. Pokrój pietruszkę. Pokrój ziemniaki w kosteczki. Oddziel różyczki od kalafiora i brokułu. Warzywa dodaj do wywaru. Tak gotuj przez około 15-20 minut. Obierz udka kurczaka z mięsa. Następnie wrzuć do garnka. Jak warzywa zmiękną to dodaj jogurt. Gotuj mieszając od czasu do czasu na małym ogniu, aż do wrzenia. Dla smaku dodaj koper. Oprócz tego dodaj vegetę. Jak się schłodzi zupa. Możesz ją wstawić do lodówki. Na następny dzień. Chyba, że zupa jarzynowa light od razu została zjedzona.