Pasta z makreli Dukana

Pasta z makreli Dukana.

Pasta z makreli.

Pasta z makreli Dukana można jeść w czasie odchudzania. Jest to przepis który podał autor diety Dukana doktor Pierre Dukan. Pastę można stosować do kanapek. Można nią smarować inne pieczywo. I zabrać do pracy lub szkoły. Pasta z makreli Dukana nie wymaga skomplikowanych składników. Jest prosta w wykonaniu. Czas jej wykonania wynosi około 15 minut. Na blogu znajdziesz także inne przepisy w diecie Dukana. Zobacz także wpis: Chleb Dukana

Składniki pasta z makreli Dukana.

•  Pół cebuli. 1 wędzona makrela.Pieprz i sól do smaku. Suszony koperek. Serek twarożek odtłuszczony. 1 wędzona makrela, twarożek odtłuszczony (np. serek wiejski, lekki Piątnica 3% tł.), pół cebuli, suszony koperek.

Na blogu znajdziesz także: Krewetki Dukana .Makrela należy do jednych pyszniejszych ryb. Dodatkowo jest rybą chudą. Czyli ma mniej tłuszczu niż inne ryby. Żeby zmniejszyć tłuszcz w pascie wybierz serek odtłuszczony. Taką pasta z makreli Dukana możesz trzymać w lodówce. I jeść w czasie odchudzania. Ale także podawać swoim gościom. Do pasty możesz dodać zioła które lubisz. Dodatkowo przepis ten jest stosunkowo tani. Wiem, że wiele osób nie lubi zimnych dodatków do pieczywa. Dlatego moja wskazówka jest taka. Przed nałożeniem pasty. Wystaw ją z lodówki na 10 minut zanim posmarujesz nim pieczywo.

Przygotowanie pasta z makreli Dukana.

  1. Obierz makrelę z ości i rozgnięć widelcem.
  2. Drobno posiekaj cebulę. Wymieszaj z serkiem i dodaj do ryby.
  3. Wszystko ze sobą wymieszaj. Dodaj koperek. Dla smaku dopraw pieprzem i solą. Możesz dodać łyżkę jogurtu naturalnego 0 % tłuszczu.
  4. Całość wstaw na 30 minut do lodówki i gotowe.

Sama pasta z makreli Dukana jest mało kaloryczna. Zawiera śladowe ilości tłuszczu. I można ją jeść w czasie diety Dukana. Ale także w przypadku stosowania innych diet odchudzających. Pasta urozmaica smak potrawy.Nadaje charakteru potrawie. Nie trzeba jej zjadać od razu. W czasie odchudzania najlepiej jest zrezygnować z białego pieczywa. Zamiast białego pieczywa używaj pieczywa pełnoziarnistego. Z pewnością pasta z makreli Dukana urozmaici kurację odchudzająca.