Pączki Dukana

Pączki Dukana.

Pączek.

Pączki Dukana można jeść w drugiej i trzeciej fazie. Jest to przepis na jednego pączka.Dietetyczny pączek który można jeść w czasie odchudzania. Ma mniej kalorii niż tradycyjny pączek. W dodatku ma o wiele mniej tłuszczu. Czas wykonania to około 15 minut. Jest to kolejny z ciekawych przepisów w czasie diety Dukana. Przeczytaj przepis na: Omlet Dukana .Naprawdę w czasie jej trwania nie można narzekać, że posiłki są monotonne.

Składniki pączki Dukana.

•  Aromat lub cynamon.Pół jajka. Trzy łyżki jogurtu.Najlepiej jogurt naturalny 0 % tłuszczu.Jedna łyżeczka proszku do pieczenia.1 łyżeczka maizeny. 2 łyżki mleka w proszku.1 łyżka otrębów owsianych.Jedna łyżeczka otrębów pszennych. Słodzik według ciebie.

Przygotowanie pączki Dukana.

Pół jajka wymieszaj z innymi składnikami. Czyli otrębami, łyżką jogurtu naturalnego 0 % tłuszczu, proszkiem do pieczenia i maizeną. Do tego dodaj słodzik, cynamon, łyżkę mleka w proszku, aromat i cynamon. Wymieszaj wszystko dokładnie aż uzyskasz masę. Połowę z tej masy odlej do foremki. I wstaw ją na minutę do mikrofalówki. Później wydrąż pączki Dukana. Do środka dodaj łyżeczkę jogurtu. Dodaj resztę masy i wstaw do mikrofalówki. Na około kilka minut. 4 minuty wystarczą. Na końcu natnij pączka. I wlej do niego do środka jedną łyżeczkę jogurtu owocowego. Teraz czas aby pączki Dukana oprószyć mlekiem w proszku. I gotowe ! Można je już jeść. Smacznego !

Zobacz też inne przepis na blogu: Gofry Dukana

Co prawda w czasie odchudzania nie należy jeść pączków. Bo są bardzo tuczące i łatwo od nich jest przytyć. Tradycyjne pączki smażone są na głębokim tłuszczu. I pokryte są słodkim lukrem. Jednak pączki Dukana to dietetyczny smakołyk. Można je jeść zamiast tradycyjnych pączków w tłusty czwartek. Bez obaw można jeść w czasie diety. Ale również jeśli dbasz o utrzymanie zgrabnej figury. Pączki Dukana bogate są w błonnik. Tak cenny składnik odżywczy w czasie odchudzania. Błonnik pęczniej w żołądku. Co sprawia, że uczucie sytości pozostaje na dłużej.