Migdały na odchudzanie

Migdały na odchudzanie Migdały na odchudzanie czyli co mają wspólnego genitaliami. I dlaczego warto jeść je w czasie odchudzania. Migdały na odchudzanie to owoce migdałowca. Jednego z najstarszych drzew. Które znane było już w Azji. A pochodzi ze starożytności. Jedna z legend głosi. Że migdały powstały z azjatyckich genitaliów bogini Cibeles. I dlatego uznawane są za afrodyzjak.

Migdały na odchudzanie zawierają jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Jeśli chodzi o kalorie to migdały na odchudzanie w 9 sztukach. Dostarczają organizmowi około 50 kcal. Trzeba pamiętać, że migdały na odchudzanie dostarczają sporo tłuszczu. Jednak istnieje wiele diet na odchudzanie. które oparte są o tłuszcze. Na przykład dieta dr Kwaśniewskiego. Jednak migdały na odchudzanie nie można jeść samych. A jedynie dodawać je do posiłków. W czasie odchudzania. Lub jeść jako jeden posiłek w ciągu dnia.

Natomiast warto dodać, że migdały na odchudzanie. są dobre, bo nie zawierają szkodliwych kwasów tłuszczowych. I nasyconych kwasów tłuszczowych. Których w swojej codziennej diecie. Należy jeść jak najmniej. Są to tak zwane tłuszcze trans. Które powstają w wyniku obróbki termicznej migdałów.

Poza tym migdały na odchudzanie zawierają. Takie witaminy jak B2 czy E. Ta pierwsza witamina. Dobrze wpływa na wzrok. I układ nerwowy. Natomiast ta druga witamina. Chroni układ krwionośny przed chorobami.

Badania naukowe a migdały na odchudzanie.

To że migdały na odchudzanie są dobre. Potwierdzają wyniki badań naukowych. Przeprowadzono badania naukowe o nazwie Nurses Healthy Study. Okazało się, że osoby które jadły migdały na odchudzanie. były szczuplejsze o tych osób. Które nie włączyły do swojej diety migdałów.  Dlaczego tak się dzieje ? Ponieważ migdały szybko sycą. Dodatkowo dostarczają organizmowi. Wiele witamin i wartości odżywczych. To z kolei sprawia, że organizm nie woła dalej o jedzenie. Bo migdały dostarczają wielu witamin. I wartości odżywczych.

Dziękli temu zapobiegają anemi. I wzmacniają organizm.W czasie odchudzania.

Oprócz tego migdały obniżają poziom złego cholesterolu. Tak zwanego LDL.

Garść migdałów czyli około 24 szt dostarcza organizmowi 160 kcal.W tym sporo błonnika.

Inne ciekawe badania naukowe. Potwierdzające skuteczność migdałów na odchudzanie. zostały opublikowane w International Journal of Obesity and Related Metabolic Disordes.w tych badaniach udział wzięli Amerykanie z otyłością. I jedli oni każdego dnia. 2/3 szklanki migdałów na odchudzanie. okazało się, że prawie 62 % Amerykanów. Szybciej chudło i więcej. Natomiast co jest największym zaskoczeniem. Osoby które chudły. Najwięcej ubywało im tkanki tłuszczowej. Z pasa. Jak widać migdały na odchudzanie są dobre na schudnięcie z obwodu.

  • Migdały odchudzają z brzucha. Bo otyłość brzuszna zależy od insuliny. Natomiast migdały rehulują poziom cukru we krwii. A poziom cukru. A raczej skoki mają wpływ na insulinę. Ta z kolei odpowiada za apetyt. I głód.

Inne doświadczenie przeprowadził Lary Foster. Według niego migdały należy jeść. Jednak w umiarkowanych ilościach. Przeprowadził eksperyment. Na grupie 123 ochotników. Z nadwagą. Którzy przez 18 miesięcy. Jedli od 1200 do 1800 kcal. Kobiety jedły od 1200 do 1500 kcal. A męzczyźni od 1500 do 1800 kcal. Połowa grupy każdego dnia jadła 28 gramów migdałów na odchudzanie. natomiast druga połowa nie jadła migdałów. Po pół roku. Okazało się, że osoby które jadły migdały na odchudzanie. schudły więcej niż pozostałe osoby.

Jak jeść migdały na odchudzanie ?

Jako jeden posiłek w ciągu dnia.  Dodawać do posiłków. Na przykład sałatek. Lub jeść jako przekąskę. W czasie oglądania filmu. Natomiast w czasie odchudzania. Z pewnością należy zrezygnować. Z migdałów solonych. Z dodatkiem polewy. Lub karmelu. Szczególnie warto jeść migdały na odchudzanie z pestkami słonecznika. Dyni czy awokado.

Oprócz tego migdały mają również właściwości kosmetyczne. Jedzone systematycznie. Dobrze wpływają na wygląd skóry. I zapobiegają starzeniu się skóry.

Migdały na odchudzanie nie pójdą w bioderka.

Ciekawostką jest fakt, że często migdały na odchudzanie porównujemy. Do orzechów. A jak się okazuję migdały mają bardziej właściwości odżywcze. Zbliżone do brzoskwin niż orzechów. Ponieważ migdały na odchudzanie to odmiana śliwa.

  1. Jedzenie 60 g migdałów dziennie reguluje poziom cukru we krwi.
  2. 100 gram migdałów dostarcza więcej wapnia. Niż szklanka mleka.

Warto wspomnieć, że migdały na odchudzanie zawierają fenyloalainę. Jest to aminokwas. Który można dostarczyć organizmowi. Tylko z jedzeniem. W tym przypadku z migdałami. Aminokwas ten poprawia myślenie. I poprawia samopoczucie. Dlatego migdały wskazane są dla osób z depresją. Ponieważ składnik zawarty w migdałach. Łagodzi objawy depresji.

Poza tym migdały na odchudzanie zawierają sporo białka. Aż w 20 % składają się z białka. Dlatego migdały szczególnie popularne. Są w diecie wegetariańskiej.