Przepis na leczo z cukinii na odchudzanie czyli bez dodatku cukru, mąki pszennej.
1 porcja to 75 kcal
Leczo z cukinii na odchudzanie składniki:
• 2 średnie pomidory.
• 2 średnie cukinie.
• 1 łyżeczka tymianku.
• 3 płaskie łyżeczki koncentratu pomidorowego 30 %.
• 2 łyżeczki oliwy z oliwek.
• 1 średnia papryka czerwona.
• 1 łyżeczka ziół prowansalskich.
• Słodzik.
• 1 cebula.
• Czerwona papryka.
Leczo z cukinii na odchudzanie przygotowanie:
- Przygotuj patelnie, pokrój cebulę w kostkę, zeszklij na patelni.
- Pokrój paprykę w kostkę, cukinie w półplasterki – dodaj na patelnie.
- Dolej odrobinę wody, przykyj, duś.
- Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, zioła, koncentrat.
- Rozpuść słodzik w małej ilości ciepłej wody.
- Do smaku dodaj pieprz i sól.
- Wymieszaj wszystko, podduś na patelni.