Piernik Dukana

Piernik Dukana.

Pierniczek.

Piernik Dukana można jeść w drugiej fazie diety Dukana. Ciasto jest bardzo pyszne i wspaniale pachnie. Otręby w cieście powinny być zmielone. Jednak jeśli nie zmielisz ich to uzyskasz ciasto gruboziarniste. No ale mówie, zależy jak to woli. Niektórzy mielą je, inni nie. Otręby zawierają sporo błonnika. Który przyspiesza odchudzanie. Jest to składnik odżywczy. Zawarty w niektórych produktach spożywczych.

Jest to przepis dla jednej osoby na kilka dni jedzenia. Lub dla dwóch osób na raz. Albo dla prawdziwego łasucha na raz. Naprawdę pyszna sprawa. Super smak, mało kalorii. Nic dodać nic ująć. Jeśli przygotujesz piernik Dukana według przepisu nie musisz się martwić, że wyjdzie Ci zakalec.

Składniki piernik Dukana.

•  6 łyżek homogenizowanego serka nisko tłuszczowego.2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku.1 opakowanie proszku do pieczenia.

4 łyżki otrębów pszennych. 3 jajka.2 łyżki słodzika w płynie.Mogą też być dwie łyżki słodziku w proszku. 8 łyżek otrębów owsianych. Otręby drobno zmielone.2 łyżki przyprawy do piernika.

Przygotowanie piernik Dukana.

Przygotuj miskę. Wszystkie składniki wrzuć do miski. Następnie dokładnie wymieszaj składniki. Gotową mase wlej do foremki. Przygotuj piekarnik. Nagrzej go do temperatury 180 stopni. Czas pieczenia piernika wynosi około 45 do 50 minut. Pod koniec pieczenia możesz sprawdzić drewnianym patyczkiem czy piernik Dukana się upiekł. Czy ciasto w środku jest już gotowe.Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć. Że najlepszy w smaku jest piernik Dukana po 2-3 dniach.