Leczo z cukinii na odchudzanie

leczo z cukinii na odchudzanie przepis

cukinia

Przepis na leczo z cukinii na odchudzanie czyli bez dodatku cukru, mąki pszennej.

1 porcja to 75 kcal

Leczo z cukinii na odchudzanie składniki:

•  2 średnie pomidory.

•  2 średnie cukinie.

•  1 łyżeczka tymianku.

•  3 płaskie łyżeczki koncentratu pomidorowego 30 %.

•  2 łyżeczki oliwy z oliwek.

•  1 średnia papryka czerwona.

•  1 łyżeczka ziół prowansalskich.

•  Słodzik.

•  1 cebula.

•  Czerwona papryka.

Leczo z cukinii na odchudzanie przygotowanie:

  1. Przygotuj patelnie, pokrój cebulę w kostkę, zeszklij na patelni.
  2. Pokrój paprykę w kostkę, cukinie w półplasterki – dodaj na patelnie.
  3. Dolej odrobinę wody, przykyj, duś.
  4. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, zioła, koncentrat.
  5. Rozpuść słodzik w małej ilości ciepłej wody.
  6. Do smaku dodaj pieprz i sól.
  7. Wymieszaj wszystko, podduś na patelni.
Facebook