Soczewica na odchudzanie

Soczewica na odchudzanie.

Ziarenka.

Soczewica na odchudzanie świetnie redukuję tkankę tłuszczową. Szczególnie popularna jest w diecie wegetariańskiej. Soczewica uprawiana była już w Starożytności. Dostarcza organizmowi wielu witamin. I wartości odżywczych. Warto podkreślić. Że soczewica na odchudzanie nie zawiera tłuszczu. Soczewica na odchudzanie zawiera niski indeks glikemiczny. Bogata jest w błonnik. I można ją jeść. Zamiast mięsa. Oprócz tego soczewica na odchudzanie zawiera kwas foliowy.

Dlaczego soczewica na odchudzanie ?

Spora zawartość żelaza. Sprawia, że soczewice powinny jeść osoby z anemią. I problemami układu krwionośnego. Soczewica na odchudzanie podnosi poziom hemoglobiny. Soczewica na odchudzanie gotuje się około 20 minut. Zależy też od rodzaju soczewicy. Bo czerwona gotuje ię około 5 minut. Natomiast zieloną gotuje się około 20 minut.

W 100 gramach soczewica na odchudzanie zawiera około 327 kcal.

Odmiany soczewic.

Czerwona  najlepsza jest na zupę. Ma słodki  i łagodny smak.

Zielona. Najlepsza jest na kanapki. Wystarczy ją ugotować. I ostudzoną kłaść na kanapkę. Razem z serem i szynką.

  1. Brązowa. Idealnie nadaje się na pasztet.
  2. Zupa z suszonych pomidorów i soczewicy. Porcja na cztery osoby.

2 liście laurowe.180 g czerwonej soczewicy. 2 łyżki oleju. 2 ząbki czosnku. 100 g suszonych pomidorów. 1 łyżeczka kuminu.150 g czerwonej cebuli.Pół łyżeczki cynamonu.Pół litra bulionu warzywnego.kilka łyżek gęstej śmietany.1 łyżeczki pieprzu cayenne. Przed ugotowanie soczewicę. Należy opłukac.

Zalej wrzątkiem pomidory. I pozostaw je na 30 minut. Następnie wyciągnij je z wody. I pokrój na małe kawałki. Cebule należy zeszklić. Do tego dodaj czosnek. Który pokrój na drobno. Później na patelnie do cebuli. Dodaj pomidory. I tak smaż. Przez kilka minut. Dodaj liść laurowy. I soczewicę. Wszystko zalej bulionem. I gotuj, aż soczewica będzie miękka. Na końcu. Wyciągnij liść laurowy. I użyj blendera. Miksuj aż uzyskasz zupę krem. Na końcu. Już na talerzu. Dla dekoracji. Możesz dodać łyżkę jogurtu naturalnego. 0 tłuszczu.

Zupa soczewica na odchudzanie.

Składniki. Ziemniaki, skrzydełka, włoszczyzna. Curry. Soczewica.

Sałatka z soczewicy na odchudzanie.

Składniki. Kuskus. Pomidory, ogórki. Soczewica. Warzywa opłucz. I pokrój na małe kawałki. Wszystkie składniki. Wymieszaj ze sobą.

Sałatka marokańska na odchudzanie. Składniki. Papryka. Cieciorka. Soczewica na odchudzanie. Ogórek konserwowy. Cukinia. Curry.cebula. natka pietruszki. Wszystkie składniki pokrój. Wymieszaj. Skrop z sokiem z cytryny. I odrobiną oliwy z oliwek. Możesz dodać przyprawy. Takie jak: imbir, kminek. Jak widać soczewica na odchudzanie może być podawana na wiele sposobów.

Facebook