Kalorie w platkach

Kalorie w platkach.

Płatki owsiane.

Kalorie w platkach czyli ile kalorii zawierają popularne płatki śniadaniowe. W czasie odchudzania do płatków najlepiej jest dodawać nisko tłuszczowe mleko. Płatki bogate są w Błonnik na odchudzanie bardzo ważny składnik w czasie odchudzania. Zjedzenie płatków o poranku sprawi, że uczucie sytości utrzyma się przez dłuższy czas. Niż w przypadku innych produktów spożywczych. Na blogu znajdziesz także wpis: Kalorie w mleku

Tabela kalorii zawartych w płatkach.

Kalorie w platkach kcal na 100 g.

  1. Płatki jęczmienne     389 kcal.
  2. Płatki kukurydziane   385 kcal.
  3. Kalorie w platkach owsianych       390 kcal.
  4. Płatki pszenne          387 kcal.
  5. Płatki żytnie             385 kcal.

Kalorie w platkach najwięcej mają płatki owsiane, bo aż 390 kcal na 100 gram. Natomiast najmniej kalorii mają płatki żytnie i kukurydziane po 385 kalorii. Podczas zakupów zwróć uwagę na zawartość cukru. Niektóre płatki zawierają spore ilości cukru. W czasie odchudzania najważniejsze jest, żeby jeść płatki bez dodatków. Co to znaczy bez dodatków ? Wiele płatków jest z dodatkami. Najczęściej słodkimi. Są to między innymi cynamon, miód. Takie płatki mogą nawet tuczyć. Ze względu na dużą zawartość cukru.

– Płatki same w sobie zawierają cukier. Natomiast dodawanie do płatków cynamonu i innych składników. Sprawia, że są jeszcze bardziej kaloryczne. A nawet mogą być tuczące. W takim razie jaki jest najlepszy przepis na płatki w czasie odchudzania ?

Jak zmniejszyć kalorie w platkach ?

•  Najlepiej jest jeść pół filiżanki płatków codziennie.Od poniedziałku do piątku. Jak ktoś chce to może też zjeść płatki w weekend. Ale dobrze jest dać dwa dni wolnego organizmowi od płatków. Płatki najlepiej jest zalać gorącą wodą. Na początku tak by zmiękły. Później dodaj do tego mleko. Mleczko dietetyczne. Czyli od 0,5 do 1,5 procent tłuszczu. Taka filiżanka płatków zawiera około 150 kalorii.

Co więcej jest to idealne rozwiązanie dla łasuchów. Dlaczego ? Filiżanka płatków z rana sprawia, że czujesz się syta. Płatki bogate są w błonnik. Ten z kolei pęczniej w żołądku. I rano dłużej utrzymuje się uczucie sytości. Niż w przypadku innego śniadania.