Archiwum kategorii: Dukan

Przepisy kulinarne Dukana.

Hot dog Dukana

Hot dog Dukana.

Bułka z kiełbasą.

Hot dog Dukana to dietetyczny fast food. Który można jeść nie tylko w czasie odchudzania. Ale także jeśli chcemy zachować zgrabną sylwetkę. Z reguły hot dogi są mocno kaloryczne. I nie należy jeść ich w czasie odchudzania. Bo zawierają sporo kalorii. A do tego zawierają tłuszcz. Jednak hot dog Dukana jest zupełnie inny. Dodatkowo zawiera otręby. Które dostarczają organizmowi. Błonnika składnika odżywczego. Niezbędnego w czasie odchudzaniu. Więcej o tym składniku. Możesz przeczytać. We wpisie: Błonnik na odchudzanie .Akurat ten hot dog Dukana nie zawiera warzyw. Jednak jeśli będziesz w fazie kiedy można jeść warzywa.I możesz zjeśćhot dog Dukana z pomidorem, sałatą lub ogórkiem. Taki fast food z pewnością każdemu będzie smakować. Czas  przygotowania jest krótki. Takiego hot doga przygotujesz w około 20 minut. Na blogu znajdziesz inne dietetyczne przepisy.

Składniki hot dog Dukana.

•  1/4 łyżeczki sody. Bułki z opiekacza. Jedno jajko. Dla smaku pieprz i sól. 3 łyżki otrąb. Posiekana cebula. Ketchup. Zobacz przepis na: Ketchup Dukana .Jedna łyżka serka twarogu. Ugotowane parówki. Można dodać, ale nie trzeba plasterek żółtego sera. W czasie odchudzania. Najlepiej jest dodać ser nisko tłuszczowy. Serek do posmarowania. Serek również light.

Przygotowanie hot dog Dukana.

Przygotuj opiekacz. W tym samym czasie w misce wymieszaj wszystkie składniki. Aż uzyskasz jedną masę. Następnie wyłóż masę na trójkąty w opiekaczu. Najlepiej na środek trójkątów. Bo masa i tak się zwiększy. I tak wystarczy piec około 5 minut. Teraz czas na bułki. Które trzeba przekroić. Następnie posmaruj je serkiem. Dodaj ser i cebulkę. Na to połóż parówkę i ketchup. Ja zawsze daje ser od spodu, bo nie stopi się tak. I nie będzie taka glajda jak go położymy koło parówki. Na blogu znajdziesz wiele innych. Ciekawych i dietetycznych przepisów. Nie tylko dla diety Dukana. Ale także przepisy kuchenne na odchudzanie. Jeśli podoba ci się przepis na hot dog Dukana polub bloga na facebooku.

 

 

Bigos Dukana

Bigos Dukana.

Bigos.

Bigos Dukana czyli dietetyczny przysmak który można jeść bez obaw o przytycie. Praktycznie każdy z nas uwielbia smak bigosu. Oczywiście najsmaczniejszy jest ten przygotowywany przez nasze mamy i babcie. No dobra i żony też. Jednak czy bigos jest dobry na odchudzanie. czy można go jeść w czasie odchudzanie. jeśli jest to bigos Dukana czyli dietetyczny przysmak to jak najbardziej. Ma malutko kalorii. I nie tuczy.

Składniki bigos Dukana.

•   Koncentrat pomidorowy.Suszone grzyby. Kabanosy drobiowy. Są najlepsze. Niektórzy dają kiełbasę drobiowa. Ale z własnego doświadczenia wiem. Że najlepiej smakuje kabanos w bigosie.Pół kilograma kiszonej kapusty. Tylko żeby nie lało się z niej mocno. Sok z kapusty wtedy nada lepszy smak bigosowi. Dla smaku pieprz i sól.

I oczywiście całość trzeba gotować na malutkim ogniu. To informacja dla tych którzy będą bigos Dukana przygotowywać po raz pierwszy.

Przygotowanie bigos Dukana.

Zaczynamy od pokrojenia na drobno grzybów. Nastepnie zalewamy je wodą. Ale nie wielką ilością wody. I teraz niech grzybki się wystarczająco namoczą. Najlepiej tak na kwadrans. I teraz pozostaje kwetsia kapusty. Z kapustą jest różnie. To zależy jaką dostaniesz. Ale niektóre są naprawdę mocno kwaśne. Dlatego jak dostaniesz mocno kwaśną kapustę to dodaj do niej wodę i zagotuj. Wylej wodę. I znów zalej wodę na nowo. Tym razem dodaj tyle wody, żeby tylko przykryć nią kapustę. Moja babcie mówiła, że mocno kiszoną kapustę trzeba odkisić.

Gotuj kapustę na małym ogniu przez około godzinę i kwadrans. Co jakiś czas dolewaj wodę, żeby kapusta nie spaliła się. Dobrze jest mieszać kapustę od czasu do czasu. Tak by nie spaliła się i nie przywarła od spodu.

Póżniej trzeba odchudzić kabanosy. Czyli gotować je tak by tłuszcz z nich wypłynął. Następnie kto jak woli mięso do bigosu. Niektórzy je smażą inni gotują.

Teraz dodaj kabansoy do garnka z kapusta. Wszystko możesz przyprawić pieprzem i solą dla smaku. I niech się gotuje jeszcze.

 

Biszkopty Dukana

Biszkopty Dukana.

Biszkopciki.

Jest to przepis na biszkopty Dukana. Oczywiście dietetyczne, które można jeść w czasie odchudzania. Biszkoptów wychodzi sporo, bo około 24 sztuki. Dlatego jest to przepis. Dla jednej osoby na kilka dni. Lub dla całej rodziny na raz. Na przykład na słodkie popołudnie w weekend.Mają mało kalorii. I mało tłuszczu. Są świetne jako słodka przekąska. Bo zawierają spore ilości błonnika. A to dzięki otrębom. Błonnik przyspiesza odchudzanie. Bo wypełnia żołądek. Szybciej człowiek jest syty. Ale też uczucie sytości utrzymuje się przez dłuższy czas. Przez co jesz mniej. Dostarczasz mniej kalorii. A tym samym chudniesz. Dlatego warto w czasie odchudzania. Jeść posiłki zawierające ten składnik odżywczy. Na blogu znajdziesz inne ciekawe przepisy. Wszystkie przepisy są dietetyczne. I można je jeść w czasie odchudzania. A także po to by utrzymać zgrabną sylwetkę. Zobacz wpis: Sos czosnkowy Dukana

Składniki biszkopty Dukana.

• 3 jajka.3 łyżki maizeny. Pół łyżeczki proszku do pieczenia.

3-4 łyżki słodzik do pieczenia.2 łyżki zmielonych otrębów.

Przygotowanie biszkopty Dukana.

Zaczynamy od ubicia piany z białek. Następnie ubijamy żółtko. Do żółtka dodaj słodzik. Jak mocno ubijesz żółtko to dodaj otręby, proszek do pieczenia i maizene. Teraz do tego dodaj białko. Przygotuj blachę. Wyłóż ją papierem do pieczenia. W między czasie przygotuj piekarnik. Ustaw go na 170 stopni. Wyłóż masę na blache. Jajka trzeba solidnie ubić. Żeby masa była gęsta. Średnio wyjdzie około 10 biszkoptów. I tak piecz przez około kwadrans. Jednak patrz czy już nie są gotowe. Ja zawsze patrze tak od 10 minuty. Aha jak biszkopty Dukana zmniejszą się po pieczeniu. To nie ma co się przejmować. Jest to normalne. Podczas pieczenia zobacz też na spód biszkoptów. Ciasto jest cienkie więc od spodu szybko się zarumienia. I nabiera koloru brązowego. W sklepie biszkopty są całe w jednym kolorze. Natomiast te są od spodu brązowe, a u góry mają kolor jasny. W końcu to domowe biszkopty Dukana.