Brokuły na odchudzanie

Brokuły na odchudzanie.

Brokuły główki.

Brokuły na odchudzanie Mark Twain określił kapustą z wyższym wykształceniem.Są smakowite. Pięknie i zielone. Takie są nasze polskie brokuły. Oprócz tego świetnie nadają się w czasie odchudzania. Mają bardzo mało kalorii.I mają wiele witamin. I wartości odżywczych.

Brokułu uprawiane były już w starożytnej Grecji. Rosną tylko rok. W europie uprawiane są w kilku krajach. Takich jak Francja, Włochy, Anglia. Warzywo to ma wiele cennych. Dla organizmu witamin. I wartości odżywczych. Szczególnie walory brokuły mają. Jeśli chodzi o dietę anty rakową. Właściwości zawarte w tych warzywach. Niszczą komórki rakowe. I zapobiegają ich namnażaniu się.

  Brokuły na odchudzanie w 100 gramach mają tylko 27 kcal.

Maja 27 kcal w 100 gramach. Dla nas osób odchudzających się. Ważne jest również to, że mają około 3 grama białka. I 2,5 grama błonnika.

W Polsce szczególnie popularne jest gotowanie brokułów na parze.

Kilka propozycji potraw na dietę.

Przepisy brokuły na odchudzanie.

Sos brokułowy z makaronem brązowym. Brązowy jest bardziej dietetyczny. I ma więcej wartości odżywczych. Krem z brokułów. Tak zwane zupa krem z brokułów. Zamiast śmietany możesz użyć jogurtu naturalnego 0 % tłuszczu.

Inna propozycja. Na danie w czasie odchudzania. To gotowane brokuły na odchudzanie. z dodatkiem curry. I grillowanego fileta z dodatkiem ziół. Takich jak bazylia. Czosnek. Dla smaku możesz dodać pieprz i sól.

– Brokuły z kalafiorem i kurczakiem. Świetnie smakują brokuły na odchudzanie z kawałkami gotowanego kurczaka.

Równie pysznie. I do tego są bardzo dietetyczne brokuły z jogurtem naturalnym 0 % tłuszczu.

Możesz podawać warzywa te z sosem jogurtowo-koperkowo czosnkowym. Do tego można dodać pomidory. Więcej o pomidorach. Pisałem na blogu. We wpisie: Pomidory na odchudzanie

Sałatka z brokułów, jajka i pomidorów. Wystarczy jedno jajko. Wszystko możesz skropić sokiem z cytryny.

  • Brokuły z garścią orzechów włoskich. Jogurtem i czosnkiem.

Warzywa te (brokuły na odchudzanie) mają wiele cennych. I wartościowych witamin. I właściwości odżywczych. Jednak nie należy ich gotować zbyt długo. Bo stracą one swoje wartości odżywcze.

Jak najlepiej gotować brokuły na odchudzanie ?

Najpierw opłucz brokuły. Pod bieżąco wodą. Następnie podziel je na różyczki. Później namocz w zimnej wodzie. Wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Później zobacz czy z wody. Nie wychodzą robaczki. Wyciągnij rożyczki. Teraz gotuj różyczki w garnku. Z wodą posoloną i z dodatkiem cukru. Przez około 4 minuty.

•  Wiele osób narzeka. Że brokuły na odchudzanie owszem. Ale po nich są wzdęcia. Czy można tego uniknąć ?

Tak wystarczy gotować brokuły na odchudzanie. I później podawać z jednym z dodatków. Imbir, czosnek, kminek. Lub koper. Brokuły na odchudzanie podawane z jednym z tych dodatków. Sprawią, że nie będziesz mieć po nich wzdęć.

Facebook