Biszkopty Dukana

Biszkopty Dukana.

Biszkopciki.

Jest to przepis na biszkopty Dukana. Oczywiście dietetyczne, które można jeść w czasie odchudzania. Biszkoptów wychodzi sporo, bo około 24 sztuki. Dlatego jest to przepis. Dla jednej osoby na kilka dni. Lub dla całej rodziny na raz. Na przykład na słodkie popołudnie w weekend.Mają mało kalorii. I mało tłuszczu. Są świetne jako słodka przekąska. Bo zawierają spore ilości błonnika. A to dzięki otrębom. Błonnik przyspiesza odchudzanie. Bo wypełnia żołądek. Szybciej człowiek jest syty. Ale też uczucie sytości utrzymuje się przez dłuższy czas. Przez co jesz mniej. Dostarczasz mniej kalorii. A tym samym chudniesz. Dlatego warto w czasie odchudzania. Jeść posiłki zawierające ten składnik odżywczy. Na blogu znajdziesz inne ciekawe przepisy. Wszystkie przepisy są dietetyczne. I można je jeść w czasie odchudzania. A także po to by utrzymać zgrabną sylwetkę. Zobacz wpis: Sos czosnkowy Dukana

Składniki biszkopty Dukana.

• 3 jajka.3 łyżki maizeny. Pół łyżeczki proszku do pieczenia.

3-4 łyżki słodzik do pieczenia.2 łyżki zmielonych otrębów.

Przygotowanie biszkopty Dukana.

Zaczynamy od ubicia piany z białek. Następnie ubijamy żółtko. Do żółtka dodaj słodzik. Jak mocno ubijesz żółtko to dodaj otręby, proszek do pieczenia i maizene. Teraz do tego dodaj białko. Przygotuj blachę. Wyłóż ją papierem do pieczenia. W między czasie przygotuj piekarnik. Ustaw go na 170 stopni. Wyłóż masę na blache. Jajka trzeba solidnie ubić. Żeby masa była gęsta. Średnio wyjdzie około 10 biszkoptów. I tak piecz przez około kwadrans. Jednak patrz czy już nie są gotowe. Ja zawsze patrze tak od 10 minuty. Aha jak biszkopty Dukana zmniejszą się po pieczeniu. To nie ma co się przejmować. Jest to normalne. Podczas pieczenia zobacz też na spód biszkoptów. Ciasto jest cienkie więc od spodu szybko się zarumienia. I nabiera koloru brązowego. W sklepie biszkopty są całe w jednym kolorze. Natomiast te są od spodu brązowe, a u góry mają kolor jasny. W końcu to domowe biszkopty Dukana.